Головна » Турбаза Купава, Світловодськ

Турбаза Купава, Світловодськ

Серед Білецьківських плавнів, на старому руслі Дніпра, розташована турбаза Купава (місто Світловодськ, Кіровоградська область). Ми не вперше туди їздили, але настав час поділитися враженнями.

На території багато затінку: шикарні дуби, ялини, сосни. Загалом, наче в ідеальному лісі: широкі галявини попід розлогим гіллям, тут можна було б знімати якесь фентезі про гобітів або ж просто готувати на грилі і насолоджуватися легким флером походу.

Пляж невеликий, оточений річковими ліліями. Вода чиста та тепла. Є зонт для затінку, але час тут для більшості явно не пляжний.

Загалом турбаза для еко відпочинку: можна взяти у оренду байдарки, дошки, усіляке водне приладдя. Також тут є свійські тварини, які стали для доньки міні-зоопарком. Є майданчик для спорту, для дітей – батут, гойдалки. Крім того здаються будиночки. Електроенергія від сонячних панелей, тож кондиціонерів у них, наче, немає. Але горяча вода у послугах заявлена. Ми на день приїжджали і не вибагливі, тож умов умовно вистачало.

По вартості: 150 гривень з дорослого і 50 екозбір за вʼїзд автомобіля.

Дорога до Купави не супер, але враховуючи що це все ж таки плавні – нічого дивного, очікувано, так би мовити.

Трохи фото з локації.

Турбаза Купава на карті

Загалом: рекомендую.

femil

2 коментарі до “Турбаза Купава, Світловодськ

  1. Теж якось відпочивали. Мені не дуже сподобалось, що пляж маленький і пісок на ньому суто річковий. Але дякую, що не муляка
    Натомість сподобався спортивний майданчик і можливість поплавати по старому руслу. Ми брали байдарки до так називаємих “штанів”. Норм було, вистачило насолодитися природою і при цьому не дуже втомитись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Повернутись до верху